{month}
{day}

Suba Róbert, mint példakép

A Velünk mozdulj DSE nyertes, NTP-KTK-17-A kódjelű pályázatának egyik fontos indikátora volt, hogy a sportban tehetséges diákoknak olyan embert mutassunk be, aki méltán válhat a sportoló tanulók példaképévé. Erre a szerepre, a Kiskőrösön élő Suba Róbertnél alkalmasabb sportolót nem is találhattunk volna. Suba Róbertélete, kitartása, erős akarata, ami a kitűzött céljai felé vezető úton segítette, példaként állhat minden ember előtt.

Robi (mint ahogy mindenki nevezi) a 2016. évi Rió de Janeiróban megrendezett paralimpián második helyet tudhat magáénak a 200 m-es parakenusok kategóriájában. Ezen kívül többször is dobogós helyezést ért el. Elmondása szerint, minimum 30 érem büszke tulajdonosa. A tavalyi évben is több versenyen megmérettette magát.Többek között, a parakajakosok KL1-es kategóriájának 2017. évi döntőjében a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon ezüstérmes lett.

Robi élményszerű előadásának záró mondataként elmondta, hogy mennyire fontos, hogy legyenek céljaink, és ha sokszor nehéz küzdelem árán is, de tegyünk meg mindent azért, hogy kitűzött céljainkat elérjük!

Az előadás a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és az EMMI támogatásával valósult meg.