{month}
{day}

Megyei szabadidősport esemény, kiemelten fókuszálva az autizmus spektrumzavarral élő résztvevőkre

Az Arany János Általános Iskola és EGYMI idén is tavasszal rendezte meg a tanév legfontosabb megyei szabadidősport eseményét, kiemelten fókuszálva az autizmus spektrumzavarral élő résztvevőkre.

Iskolánk jelenleg több telephelyen működik. A sportnap a Budai úti telephelyen az autizmussal élő tanulók intézményegységében került megrendezésre. A telephely rendelkezik tornateremmel, sportudvarral és nagy aulával, így többféle sporttevékenység egyidejű lebonyolítására kiválóan alkalmas. A sportnapon a többi telephely és a székhelyintézmény tanulói is részt vettek.

A rendezvényre meghívtuk a Hétvezér Általános Iskola tanulóit is, akik szép számmal jelentek meg. A csapatok elosztásában vegyesen volt minden intézményegység tanulója és a többségi intézmény tanulói is.

A résztvevők nagyon sokfélék voltak. A neuro-tipikus tanulók segítették a tanulásban akadályozott és autizmussal élő társaikat a feladatok végrehajtásában.

A következő sporttevékenységek közül választhattak a tanulók:

·         roller

·         akadálypálya

·         kosárra-dobás

·         célbadobás

·         kapura-rúgás

 

Minden tanuló eredményesen teljesített, önmagához mérten aktívan vett részt a tevékenységekben. Minden tevékenység díjazásra került. Érmekkel és tárgyi jutalommal gazdagabban térhettek haza a legeredményesebb tanulók. A nap folyamán mindenki kapott ásványvizet, müzli szeletet és friss gyümölcsöt.

Galéria