{month}
{day}

MPN2021 Lélekmozgató programok Győrben



Győr Megyei Jogú Városa a kezdetektől szívén viselte a Lélekmozgató programot és évről évre igyekeznek szélesíteni az érzékenyítésbe bevontak körét, hiszen a város számára fontos a megváltozott képességű embertársaink iránt tanúsított társadalmi szerepvállalás, melynek kiemelt eseménye az immáron 4. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Parasport Napja, és a hozzá kapcsolódó programok.


Győr példaértékű módon készül február 22-re, bevonva az óvodákat, az általános iskolákat, középiskolákat, speciális köznevelési intézményeket és a Széchenyi Egyetemet is. A Győr-Moson-Sopron megyei Lélekmozgató programok koordinátora Kertész Tamás, a FODISZ győri tagszervezetének, az EMBERsÉG DSE-nek a vezetője.


Az önkormányzat épületében érzékenyítő sportos játékokat rendeznek a dolgozóknak (ülő boccia, ügyetlenebb kezes darts, vak futás, tic-tac to), az egyetemistákat online sportkihívásokkal aktivizálják (mini challenge - tisztelegve az MPN2021 program és a 2021-re halasztott Olimpiai Játékok előtt: 5x 21 db aktivitás: kitörés-vívás; magas térdemeléssel futás - atlétika;  lebegő felülés - evezés; pároslábú szökdelés pároskarkörzéssel előre - pillangó úszás; guggolásban terpesz felugrás – súlyemelés), a speciális intézményekben 3x3 kosárlabda és judo foglalkozásokat tartanak, a Lélekmozgató iskolai program zászlóshajója pedig a Radnóti Miklós Általános Iskola lesz, ahová Szvitacs Alexa és Patkás Tamás paraúszó is ellátogat. Az Egyetem rekreáció és egészség fejlesztő szakos hallgatói parateqball bemutatót is megtekinthetnek. Kosárban besegít a Győr-Moson-Sopron Megyei Kosárlabda szövetség és az UNI Győr Mély-Út női csapata is video üzenettel és ajándékokkal.