{month}
{day}

Nefelejcs akadályverseny

Nefelejcs akadályverseny

Gödöllő-2020.08.14.

Augusztus közepére egy izgalmas vállalkozásba kezdett barátaival a gödöllői Nefelejcs Napközi, mely 20 éve a város fogyatékkal élő fiataljainak biztosít nappali ellátást. Az akadályverseny az olimpiai játékok mintáját követte, figyelembe véve a résztvevők értelmi és fizikai állapotát, képességeit. Célja részben a mentális és fizikai állapot fenntartása, másrészt a járványügyi helyzetben megélt pszichoszociális ártalom enyhítése, rehabilitáció volt.

Az elmúlt hónapokban a lakosság minden tagját igénybe vette a figyelem, korlátozás, olykor a tanácstalanság, vagy tehetetlenség. A fogyatékkal élőket és családjaikat is olyan megpróbáltatások elé állította, amire nem voltunk felkészülve. De ahogy akkor sem engedtük el egymás kezét, így bizakodtunk, hogy összefogással létre tudunk hozni egy olyan programot fiataljaink számára, melynek örülni fognak. Ugyanakkor  a sport és játék örömén keresztül létrehozhatnak maguk számára egy olyan eseményt, mely talán évente visszatérhet, mint hagyomány. És megszületett az  I. Nefelejcs Akadályverseny! Ahogy teltek a napok, mindenki boldogan csatlakozott és segített amiben tudott. Napközben foglalkozásokon készültünk a megmérettetésre, és lassan láthatóvá vált többünk számára, hogy maga az esemény nyitott legyen az adott helyszínen. Hozza össze az embereket egy ilyen esemény, a természetben megfelelő higiéniai szempontok betartásával, a sport, a mozgás, a játék örömében, egymás segítésének élményében. Szívesen fogadunk majd bárkit, aki arra jár és van kedve versenyezni. Remek időjárással elérkeztünk a nagy naphoz, amit Czeglédi Ingrid intézményvezető asszony és Bajkó Norbert alpolgármester úr nyitott meg, majd olympiai kisokos vetélkedővel, és nyitó futással kezdtünk. Aztán folytatódott a távolugrás, karikadobás, birkózás, kerékpározás, kosárdobás (a kosárpalánkot a Fogyatékosok Pest Megyei Sportszövetségétől kaptuk, amelyért óriási köszönet jár!), súlyemelés, úszás, lezáró futás versenyszámokkal. Majd az eredményhirdetéssel, és a mindenki bajnok lett! érzéssel. A végén a szülőkkel, barátainkkal és a vendégekkel jót lakomáztunk!


Csodás napot töltöttünk együtt, amit köszönünk: szüleinknek, támogatóinknak: Gödöllő Város Önkormányzatának, a Gödöllői Egyesített Szociális Intézmény minden dolgozójának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetségének, a Fogyatékosok Pest Megyei Sportszövetségének.


Galéria