{month}
{day}

Élménynap Kustánszegen

2020.június 28.-án

 

A Zalaegerszegi Vívó Egylet Kerekesszékes Szakágának edzői és sportolói programokban és eredményekben gazdag tanévet tudhat maga mögött. A tanév utolsó harmadában a járványügyi helyzet okozta otthonlét és a személyes kapcsolatok leredukálása miatt 12 héten keresztül online, otthoni videós edzések keretében zajlottak a kerekesszékes vívóedzések. A sikeres év zárásaként, valamint az életünket érő korlátozások feloldásának megünnepléseként egy egész testet átmozgató és „lazító” záróedzést terveztünk a szakág képviselői számára.

Kapcsolatba kerültünk a Kustánszeg SE elnökével, Lakatos Dezsővel, valamint  a kustánszegi Göcsej Ringen sportoló off-road-osokkal, akik felajánlották segítségüket egy élmény dús nap megszervezésében. A sportág megismertetése a hátrányos helyzetű személyekkel szívügyükké vált, továbbá mind két fél célja a szorosabb kapcsolat fenntartása a két egyesület, a két, egymást nem kizáró sportág között.

A program keretében 2020.június 28.-án 14.30-tól Kustánszegen, a Göcsej Ring Autocross pályán felbőgtek az off-road-osok Suzuki Samurai terepjáróinak motorjai, és kezdődhetett a korántsem mindennapi edzés. A 7 tagú kerekesszékes vívócsapat tagjai 4 terepjáró segítségével ismerkedhettek a neves pálya terepviszonyaival, kihívásaival és az off-roadozás szépségeivel. A gépkocsikat vezetők pedig a vívás szépségeit tapasztalhatták meg, ugyanis az autókra szerelt, illetve a vívók kezében lévő tőrökkel kellet különböző ügyességi gyakorlatokat végrehajtani, például egy időben célba tartás autóval, célba szúrás kézzel. Az „edzés” végén még a kísérők autóztatására is sorkerült.

Ezt követően, a helyi tónál üzemelő büfénél az évzáró szakmai értékelés után a kis csapat elfogyaszthatta az ott készült ételkülönlegességeket és a megérdemelt hideg üdítőket.

A rendezvény résztvevőinek száma: 27 fő.

Köszönjük a segítő támogatást a felejthetetlen rendezvény megtartásához.

Zalaegerszeg 2020.06.28.

                                                                                                   Miszory Béla

                                                                      ZVE Kerekesszékes Szakág Vezető

Galéria