{month}
{day}

Szülőklub a Kiskunsági Ökölvívó Egyesület szervezésében Kiskőrösön

Engedd szárnyalni! – A szülők szerepe tehetséges gyermekük képességeinek kibontakoztatásában

A Kiskunsági Ökölvívó Egyesület nyertes NTP KTK-18-A pályázatának köszönhetően, Pécsi Nóra klinikai szakpszichológus előadást tart, 2019. április 24-én, szerdán, a Kiskőrösi EGYMI-ben.   

A tehetséges gyermekek megismerése során kimagasló képességeik mellett kortársaikhoz képest jelentős eltérések tapasztalhatók. Magatartási, beilleszkedési problémáik, gondolkodási és temperamentumbeli sajátosságaik miatt gyakran adódnak nehézségeik a mindennapok során. Érzékelik, hogy eltérőek társaiktól, környezetük negatív visszajelzései is intenzív feszültséget idézhetnek elő bennük. A fokozódó kudarcélmények, és konfliktusok negatív hatást gyakorolhatnak énképükre, melyek halmozódása a tanulási motivációjukat, valamint a tehetségterületek kibontakoztatását is egyaránt gátolhatja.

Ennek következtében a szülők szerepe is jelentős, hogy felismerjék gyermekeik valós igényeit, a kiegyensúlyozott lelki és szellemi fejlődésükhöz szükséges megfelelő érzelmi, tanulási és társas környezet megteremtését. A tehetségterületek kibontakoztatása megfelelő, stabil érzelmi alapokon nyugvó, biztonságos családi háttér biztosításával, a gyerekben rejlő lehetőségek megfelelő kiaknázásával, valamint a gyermekkel kapcsolatban kerülő szakemberekkel való együttműködéssel érhető el igazán.  Az előadás során betekintést nyerhetnek az érdeklődők a tehetséges gyermekek érzelmi világának sokszínűségébe, valamint a szülők számára is hasznosítható nevelési elvek, tehetséggondozó módszerek világába.

A programra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Az esemény, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és az EMMI támogatásával valósul meg.