{month}
{day}

ÁHI JÓGA Sportnap a Diákotthonban

Az ÁHI Jóga Sportegyesület több éve rendezi nagy sikerrel az Esély -, és Sportnapot, amelyen a mozgássérültek, a fogyatékkal élők, az egészségkárosodottak az épekkel együtt, egymást segítve versenyeznek. Szövetségünk a májusi közgyűlésén vette fel tagjai sorába az ÁHI Jóga Sportegyesületet és kapcsolódott bele a közös rendezésű nagyszerű sportnapba.

A hétvégi eseménynek a Tatai Diákotthon adott otthont, ahol három ország / magyar, szerb, szlovén / fogyatékkal élő és épeket is összefogó egyesületeinek tagjai, mintegy százhatvanan mérték össze tudásukat hét sportágban. Volt többek között: teke, darts, kapura rúgás, célba dobás, íjászat, boccia, és futball. A verseny kezdetén Bacsárdi József és Szabó Ferenc elnökök köszöntői után meghallgattuk a három nemzet himnuszát.

A vendéglátó  és rendező FÉKEMSZ és ÁHI Jóga Egyesületének tagjain kívül Felvidékről, Nagypakáról, Nagymegyerről, Galántáról, Dunaszerdahelyről, a Vajdaságból Szabadkáról és a Győri Egyetértés SE és a szintén győri Camelot Mozgássérült Fiatalok Egyesületéből, Budapestről, Szombathelyről, Pápáról, Pécsről és Komárom –Esztergom Megye több településéről, a tatai szociális Alapellátó Intézményből, az Értelmi Fogyatékkal Élők Napközi Otthonából, tatai gyermekotthon lakói, valamint a tatabányai Humanitás SE tagjai közül is képviselték magukat a sportjátékokon.

Fontos az, hogy a sérültek és az épek együtt tudnak sportolni, játszani, megtanulják azt, hogy mire képesek, ez ösztönzi a teljesítményre a fogyatékkal élőket. A lényeg, hogy egymást segítsék.

A helyezettek kupát és érmeket kaptak, valamint vendégül láttunk minden résztvevőt egy ebédre.

A nagy sikerre való tekintettel tavasszal kibővítve több sportággal megismételjük Tatabányán a rendezvényt.